Huvudbild för Viirus Turné & GUEST
Bild: Ilkka Saastamoinen

Viirus Turné & GUEST

Viirus turnerar år 2023 med två föreställningar.

War and Piss with the Loving Memory of Hans Rosling
Mycket har hänt i vår värld efter den kära folkbildaren Hans Roslings död. Ja, det känns som att enormt mycket har hänt sedan The Loving Memory of Hans Rosling hade premiär våren 2021.

Frågan är om det längre finns plats för hans optimism? Kan det verkligen stämma att mänskligheten ännu också är på väg mot bättre tider?

Eftersom Hans Rosling inte längre kan föra fram budskapet om en bättre värld är det igen upp till hans levande minne att göra det! Oskar Pöystis soloföreställning är en nyskriven uppföljare till The Loving Memory of Hans Rosling. Föreställningen stimulerar till kritiskt tänkande på ett inspirerande och roligt sätt.


Whizz, whirr, bang, clang!
En föreställning kryddad med salt, peppar och en nypa empati
Sylvia Plaths fyndiga och fantasifulla barnhistorier vaknar till liv i en egendomlig föreställning. Publiken är välkommen att delta och försjunka sig in i en värld där sängen blir en elefant och elvispen sköter stryktvätten.

Whizz, whirr, bang, clang! tar publiken med på en resa genom fantasi, sinnesupplevelser och gemenskap – en resa mellan verkligheter.

Vad betyder det att bli sedd och förstådd? Är saker vad de verkar vara? Hur kan vår fantasi förändra, definiera och omdefiniera dem?

Whizz, whirr, bang, clang! är en föreställning som erbjuder en tanke om nya världar och alternativa verkligheter som formas av fantasi och genom att omdefiniera de omständigheter som vi brukar ta förgivet.
Viirus GUEST 2023

Straight Acting
10.3-1.4: Anssi Niemis fräcka soloföreställning om internaliserad homofobi och att uppfylla bilden av en övertygande manlig skådespelare.

Enfant Terrible
10.5–20.5.2023: 4 FLOORS OF WHORES och Anders Carlssons föreställning undersöker på ett lekfullt, obscent och kroppsligt sätt spontanitetens gränsområden.


Äckel
23.5-6.6.2023: Teater Mestolas föreställning i regi av Fabian Silén är en förlösande existentiell djupdykning i ett post humant samhälle där allting finns, registreras och känns men inget är begripligt.


The Sleeper Awakes
7–8.6.2023 : Den lettiska gruppen KVADRIFRONS besöker Viirus med en post-apokalyptisk zombie-föreställning. Föreställningen är en del av festivalen Baltic Take Over.

Medverkande

Tillgänglighet

Tillgänglig för rullstolsburna

Mer av Viirus

Huvudbild för Versailles
Versailles
Spelperiod
januari 2023februari 2023
Huvudbild för ROCKY! Luuserin paluu
ROCKY! Luuserin paluu
Spelperiod
maj 2023juni 2023
Huvudbild för Familjen Bra
Familjen Bra
Spelperiod
mars 2023april 2023