Bild: Märta Thinser

&Skandiveckor: 37 timmar och 3 minuter

Gunilla Heilborn: 37 TIMMAR OCH 3 MINUTER
Mänsklighetens komiska dans

Det lär ta 37 timmar och 3 minuter att läsa Leo Tolstojs klassiska verk Anna Karenina. Den omständigheten har gett Gunilla Heilborns föreställning sitt namn.

”De iscensätter alltså inte Anna Karenina. Alls inte. Utan tar avstamp i den klassiska tegelstensromanen. Resonerar, drar anekdoter och reflekterar. Dansar lite till dämpad musik av Heilborns mångåriga samarbetspartner Kim Hiorthøy och bockar av aktualiteter som klimatfrågan och utvecklingen i Ryssland. Blandar upp med Tolstoj-trivia.” – Aftonbladet

Det är ingen idé att försöka förklara vad som är så roligt med den här märkliga föreställningen, men en sak är säker: den är rolig. Den lyckas också obemärkt behandla Tolstojs stora frågor. Individens plats i samhället, den allmänna moralens förfall och den tekniska och polititska utvecklingen är ämnen som är slående aktuella idag i ljuset av relationerna mellan Ryssland och Västeuropa. Verket hade premiär bara några veckor innan Ryssland anföll Ukraina och personerna bakom föreställningen hoppas nu att den kan bli en del av de viktiga och svåra diskussionerna om vår relation till den ryska kulturen.

Och oroa dig inte, föreställningen i sig är bara en och en halv timme lång. Du sparar alltså tid genom att se den!

Medverkande

Regissör Gunilla Heilborn
På scenen Amanda Apetrea, Ludvig Daae, Lisen Rosell, Kristiina Viiala
Ljusdesign Johan Sundén
Ljuddesign Kim Hiorthøy
Kostymdesign Katarina Wiklund
Video Mårten Nilsson
Intervjuer Masha Kotlyachkova, Alina Shurux, Tatjana Salvina

Tillgänglighet

TextningTillgänglig för rullstolsburnaInduktionsslinga för hörapparat

Mer av & Espoon teatteri

Spelperiod
november 2023december 2023