Rockpojken

Teater Fabel turnerar med ungdomspjäsen Rockpojken 3.0. – en pjäs skriven av Anders Peedu 1982. Peedu har framfört pjäsen ca 5.000 gånger i Sverige och nu har Teater Fabel lanserat en ännu mer uppdaterad version: Rockpojken 3.0. för en turné i Finland.

Rockpojken är en tonårspojke som egentligen lever mer i filmidolernas, sociala medians och dataspelens värld än i verkligheten. Han har svårt med att kommunicera och att uttrycka sina känslor och tankar för andra. Rockpojken är en föreställning om det svenska språket. Temat för Rockpojken har alltid varit vikten av att kunna uttrycka sig väl i tal och skrift. En replik i föreställningen konstaterar; ¨Har man inget språk kan man inte uttrycka vad man innerst inne känner, tänker eller tycker¨.

Teater Fabels version av Rockpojken betonar dagens digitala kommunikation och utmaningarna med det begränsade utrymmets uttryck; twitter och chat, samt de flera språkens inverkan på uttrycken. Ett viktigt tema i föreställningen är även problemet med hatretorik på nätet.

Rockpojken spelas i högstadier och andra stadiets skolor i hela Svenskfinland.
Premiären var i slutet av september 2019.

Publikarbete och lärarhandledning:
Eftersom föreställningen turnerar i skolor är det viktigt att elever och lärare har ett gediget material att bearbeta pjäsens frågor med. Publikarbetspaketet har framställts i samarbete med modersmålslärare vid gymnasier och högstadier. Materialet innehåller uppgifter och frågor att bearbeta både före och efter föreställningen.

Medverkande

Regi: Anders T Peedu
Skådespelare: Mika Fagerudd
Dramatisering: Frank Skog
Teknik: Oscar Fagerudd

Tillgänglighet

Turnerande föreställning som spelas i lokaler anpassade för publiken

Mer av Teater Fabel

Spelperiod
september 2023maj 2024
Spelperiod
september 2023maj 2024