Huvudbild för Glänta
Bild: Frank A. Unger

Glänta

Premiär 29.9

Glänta är ett TIU-program om ekologi, hållbarhet och framtid. Det är en berättelse om vår oförmåga att leva i samklang med naturen och varandra. Finns det något som kan rädda oss?

Glänta är en del av ett forsknings- och utvecklingsprojekt på Wasa Teater, där vi undersöker vad som uppstår i gränslandet mellan en konstupplevelse och lärande. TIU-programmet Glänta är ämnesöverskridande och målgruppen för programmet är gymnasier, yrkesinstitut samt årskurs nio.
TIU-programmet Glänta består av tre delar: förarbete, föreställningsdel och efterarbete. Alla som bokar programmet får en kunskapsbok som består av lektionsplaner till för- och efterarbetet.
Vid utformningen av det pedagogiska materialet, samarbetar vi tätt med experter och forskare inom tematiken. TIU-programmet har utformats i samverkan med en referensgrupp från näringslivet: Wärtsilä, Stormossen, Svenska handelshögskolan och Åbo Akademi. För- och efterarbete utförs av pedagogen i anknytning till föreställningsdelen.

Om pedagogen Önskar få stöd och vägledning i att genomföra för- och efterarbete erbjuds våra teaterpedagogiska tjänster som workshop eller handledning.

Medverkande

AV: Chris Cooper
ÖVERSÄTTNING: Hanna Åkerfelt
REGI: Karin Berglund
SCENOGRAFI OCH KOSTYM: Anders Karls
MASK OCH PERUK: Anna Vesterback
TEKNIKER: Michael Eriksson
SKÅDESPELARE: Jakob Johansson, Carla Fri
TEATERPEDAGOGISKT MATERIAL: Nina Dahl-Tallgren, Marja Vuori
PROJEKTLEDARE FÖR TIU: Nina Dahl-Tallgre

Tillgänglighet

TextningTillgänglig för rullstolsburnaInduktionsslinga för hörapparat

Mer av Wasa Teater

Huvudbild för Visor i vintertid
Visor i vintertid
Spelperiod
november 2022mars 2023
Huvudbild för Heiman
Heiman
Spelperiod
september 2022
Huvudbild för Bockarna Bruse på badhuset
Bockarna Bruse på badhuset
Spelperiod
september 2022december 2022