Huvudbild för Björkmusen och näbbmusen
Bild: Ville Kurki

Björkmusen och näbbmusen

En föreställning där skådespelaren ritar fram sagan emedan den gestaltas, berättas och sjunges! En favorit i repris som unikt kombinerar sagoberättande och visuell teater - missa inte denna pärla!

Djursamhället på en ö får en överraskningsgäst då en björkmus ramlar ner från sitt hemträd. En modig näbbmus bekantar sig med främlingen även om den makthavande bisamråttan fördömer deras vänskap. Mössen bestämmer sig för att fly. En äventyrlig resa kan börja!

“En bildsaga med sinne för valörer i färg och känsla. (…) Så borde också barnteater fungera: den ska tvätta våra ögon så man ser själva historien, utan pådyvlade attityder. (…) Det blir spännande, och den unga publiken tar känsligt emot valörerna, de på skärmen och de som är emotionella.” -Ann-Christine Snickars, Åbo Underrättelser

“Genom Sofia Molins mångsidiga talang lyckas pjäsen både blanda ihop och ställa konstformerna sida vid sida. (…) Det är uppfriskande att se barn riktad underhållning som inte är ett klatchigt maratonfyrverkeri med ständigt studsande lustigheter. (…) Sagan är en enkel och rättfram berättelse, och som föreställning en finurlig korsbefrukting av levande röster, bilder och musik.” -Roland Ingelin, Västra Nyland.

Föreställningen kombinerar ritande och sagoberättande.

Medverkande

Originalverk: Esko-Pekka Tiitinen och Tuula Tiitinen
Bearbetning: Ville Kurki och Sofia Molin
Regi: Ville Kurki
Skådespelare, ritare: Sofia Molin
Ljudplanering: Kalle Terästö
Sånger av: Kaj Chydenius
Sånger översatta av: Harriert Nylund-Donner
Produktion: Grus Grus Teater och ITU Lastenteatterin ideahautomo

Mer av Det Spirituella Flygbolaget – Grus Grus Teater

Huvudbild för Närproducerat
Närproducerat
Spelperiod
januari 2022maj 2022